English Polski Deutsch

Pavel Sapík

Šéfkuchař Pavel Sapík a jeho tým pro vás připravují téměř alchymistická díla. Talent zdědil po předcích. Narodil se v roce 1975 v kuchařské rodině s dlouholetou tradicí. Vaření bylo jeho dětství a kuchyně hřištěm. Podle dobových záznamů se rod Pavla Sapíka, pocházející z jižní Moravy, zabývá „hostinskými a řeznickými službami“ již od 17. století. Prošel praxí a zahraničními strážemi v Rakousku, Itálii, Francii, v Singapuru a v Německu. Již v sezóně 2001/2002 získal stříbro jako Kuchař roku. Byl dlouholetým členem národního týmu, který pravidelně vozil medaile z pohárů FHA Cullinary Challenge Singapore. Ve sbírce má bronzovou, stříbrnou i zlatou. Stříbro a bronz získal i na olympiádě IKA v Erfurtu. Po ukončení svého působení v národním týmu začal intenzivněji se svým týmem pracovat na jméně a kvalitě restaurace Terasa U Zlaté studně, kde působí od roku 2003.

Pavel Sapík a jeho tým dosáhli mnoha úspěchů, zde jsou ty nejdůležitější z nich:
2015 - Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 - 1. místo Absolutně
2014 - Michelin Guide Red Forks & Spoons
2012 - Maurerův nezávislý průvodce Grand Restaurant 2012 - 1. místo

Absolutně
2012 - 1. místo Tripadvisor (ocenění nejlepší restaurace v ČR)
2011 - 1. místo Tripadvisor (ocenění nejlepší restaurace v ČR)
2015 - 1.místo Tripadvisor (ocenění nejlepší restaurace v ČR)